Nekünk nem mindegy! És Neked?

 

Ha a bolygónk megmentéséről van szó, hiszünk benne, hogy szuper képességek nélkül egy kis odafigyeléssel és felelősségvállalással hétköznapi hősökké válhatunk. Éppen ezért szorgalmazzuk a 100%-ban lebomló, környezetbarát alternatívákat a műanyag hulladék visszaszorításáért.

A műanyag hulladék mennyisége egyre égetőbb probléma a Földünkön, ha felmerült már Benned a kérdés és Te is szeretnél valamit tenni a bolygóért, akkor olvasd el a következő cikkünket.

Felelősséggel gondolkodóként, folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre több termék esetében tudjatok környezettudatos döntést hozni. Cateringesként, fontos számunkra, hogy levesek, saláták és más jellegű ételek tálalásához is kiváló alternatívát tudjunk nyújtani. Az általunk javasolt cukornád, PLA és pálmalevél tányérok és tálcák nem kapnak gyártás után semmilyen kezelést.Ezek az úgynevezett Bioműanyagok.
A bioműanyagok organikus anyagokból származnak, ezért komposztálhatóak és 100% -ban képesek lebomlani.

Megjelenésük esztétikus, exkluzív kivitelük révén tetszetős látványt nyújtanak az egészséges ételek tálalásához. Gyártásuk során a szigorúan figyelembe vett ökológiai szempontok mentén nem csak az alapanyag, de maga az eljárás is környezetbarát, ellentétben a műanyag gyártásával.

-a csomagolószerek használat után maradék nélkül komposztálhatók
-beépülnek az elemek természetes körforgásába.ű
-100%-ban lebomlik, táplálja a földet

 

Te mire gondolsz? Ha azt mondom pálmalevél

A pálmalevélről a legtöbbünknek egy tengerparti nyaralás jut az eszébe. Még nagyon kevesen gondolnak a műanyagot helyettesítő alternatívaként erre az alapanyagra.

Minden, amit érdemes tudni a pálmalevélről

Korábban a pálma leveleket elégették, ma azonban a természetesen lehullott pálmaleveleket összegyűjtik, a gyártási folyamat során 120 fokon préselik a végleges formára. A megfelelő tisztítási és gyártási folyamat elvégzése után exkluzív kivitelű tálakat és tálcákat állítanak belőle elő. Fontos megjegyezni, hogy a gyártási folyamat alatt semmilyen adalékanyag nem kerül a termékbe, csupán a levelek saját anyagából kioldódó természetes ragasztóanyag biztosítja a rendkívüli stabilitást.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a pálmalevél termékek?

Nemcsak a rendkívüli stabilitás jellemzi a pálmalevélből készült tányérokat és tálakat: ezek a termékek íztelenek, élelmiszer-biztonságosak, átlagon felül vízállók és fagyaszthatók. Emellett 220°C-ig hőállók és akár a mikróban is használhatók, 100%-ig lebomlanak.

Mi az a PLA?

A PLA tulajdonságaiban hasonlít a hőre lágyuló műanyagokra, azonban a hagyományos értelemben vett műanyagokkal ellentétben ez az anyag növényi keményítőből készül, ezért biológiai úton lebontható. Éppen ennek a tulajdonságának köszönhetően nyújthat jó alternatívát a hagyományos műanyagok kiváltására. A lebontás a hagyományos szóhasználat szerint a komposztálás, ami lehetővé teszi a felhasználást követően az újra hasznosítást. A PLA melletti érvként szól még, hogy az előállításához és a lebomlásához szükséges energia felhasználás mennyisége is lényegesen kevesebb, mint a hagyományos műanyagok esetében.

Mit jelent a PLA bevonat a papírpoharakon?

A természetben leggyakrabban előforduló anyaga cellulóz. A cellulózból készülő papír poharakat műanyag bevonat helyett PLA bevonattal vonják be, ezáltal vízállóvá válik, ugyanakkor felhasználást követően az organikus hulladékkal együtt 100 %-ban lebomlik.