Hogyan érdemes nekiállni a karácsonyi parti szervezésnek, milyen lépéseket kell tenni a buli előtti illetve, hogy mi mindenre kell gondolni akkor, amikor kitaláljuk, hogy mit is szeretnénk.

De előtte néhány általános dolog, amit érdemes figyelembe venni bárkinek is szervezzük a partit.

Kinek
Az egyik legfontosabb kérdés, kollégáknak vagy az ügyfeleknek szervezzük a partit. A vezetés már az elején döntse el, hogy belsős bulit szervez, ami ajándék a kollégáknak, kötetlen vidám együttlét, vagy ügyfélpartit tart, amely viszont egy elegánsabb, visszafogottabb esemény.
Többen ismerik fel azt is, hogy egy-egy ilyen parti nagyon szép ajándék is lehet akár barátoknak, kollégáknak, akár üzletfeleknek, vagy üzlettársaknak is. Nyilván másféle összeállítást készítünk például zenéből, italokból barátoknak, mint az üzletfeleknek.

Hol
Egy jó helyszín emelheti, egy rosszul megválasztott tönkreteheti a rendezvényt. A helyszín kiválasztásánál fontos, hogy könnyen megközelíthető legyen, és több helyiségből álljon, hogy azok is jól érezzék magukat, akik táncolni szeretnének, és azok is, akik inkább meghitt beszélgetésre vágynak. Fontos, hogy a parkolás is megoldott legyen.

Mikor
Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 3-4 héttel informálni kell a munkatársakat a karácsonyi céges buli időpontjáról, hogy mindenkinek legyen ideje az adott estét szabaddá tenni. Könnyebben fel mérhető az érdeklődés és a jelentkezők száma. Természetesen nem lehet mindenkinek megfelelni a kiválasztott időponttal, de egy jó előre bejelentett napra mindenki könnyebben tervez.

Vendéglátás- Catering
Javasoljuk, hogy minden képen bízzák szakemberre ezt az összetett feladatot. Nagyon sok tapasztal és területén profi céget találunk, akik a teljes vendéglátást lebonyolítják. Ötleteikkel, javaslataikkal segítik a megvalósítást.

Szórakoztató programok
A program összeállításakor érdemes figyelembe venni, hogy milyen korúak a munkatársak, milyen stílust preferálnak, mikor érzik jól magukat. Programokban óriási a választék; jósnőtől kabaré jelenetig, kígyóbűvölőtől élő zenekarig minden megtalálható a rendezvényszervezők palettáján. Egy jól megválasztott program azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég vezetése ismeri a munkatársak ízlését és fontos számára, hogy mindenki jól érezze magát.

Öltözet
A meghívón érdemes feltüntetni, hogy milyen az elvárt öltözet. Az általános szabály szerint inkább legyen valaki kissé túl-, mint alulöltözött.

A céges karácsonyi parti egy társasági köntösbe bújtatott üzleti esemény.

A céges parti a vezetőnek is remek alkalom arra, hogy munkatársait munkamentes környezetben jobban megismerje. Hallhat olyan információkat, visszajelzéseket, melyek a napi rutin során nem jutnának el hozzá. A vezetőnek időben kell érkezni, és lehetőség szerint minél több emberrel szót váltani. Az eseményt érdemes információ cserére és a munkatársak jobb megismerése felhasználni.